Over Anne-Marie Hubau

 

Verbazingwekkend veel mensen aarzelen om te starten met een renovatie, restyling of inrichtingsproject. Zo kijken ze op tegen het vuil, de duurtijd en de stress van de werken. Of ze geraken er niet uit welke stijl ze willen. Ze vinden het lastig om te kiezen en blijven eeuwig twijfelen. Veel mensen missen inzicht en hebben geen idee welke kleuren, vormen of lichtinval belangrijk of aangewezen zijn. Bovendien weten ze niet hoe ze ervoor zorgen dat alles bij elkaar past en in balans is voor hun ultieme droominrichting.

 

Daar weet ik wél alles vanaf

Van kleins af aan ging ik mee op werfbezoek met mijn vader die meer dan 30 jaar een villabouwbedrijf runde. Met eigen architecten en expertisebureau. Ik ben opgegroeid in de bouwwereld. Dat maakt dat ik altijd al heel betrokken ben bij alle facetten van bouwen en renoveren. Ik deed veel ervaring en kennis op over materiaalkennis, technische en vooral functionele zaken. Ik leerde al vlug letten op de details van afwerking.

 

 

 

Het zit in mij


Mijn oog voor detail maar ook voor stijl, historie, kleur, sfeer en uitstraling zitten dus in mij. Mijn passie voor natuurlijke materialen ook. Als klein meisje verzamelde ik alle exemplaren van ‘Ik ga bouwen’ en stalen van allerlei soorten hout en bakstenen.

Logisch dus dat ik nu als interieurarchitect en interieurstylist het liefst werk met natuurlijke materialen en graag een natuurlijke look & feel aanbreng in de authentieke woningen van mijn klanten. De landelijke stijl ligt mij. De combinatie van een landelijk interieur met strakke accenten of een sober interieur in combinatie met natuurlijke materialen brengen evengoed die warmte, tijdloosheid en gezelligheid die mijn interieurs kenmerken.


Mijn uitgangspunt?
De wensen van mijn klanten


Of het nu gaat om de restyling van een exclusief landhuis, de herinrichting van een stijlvolle villa, de renovatie van een knap herenhuis, de aanpak van het interieur in een residentiële woning of de inrichting van een bijzonder kantoorgebouw: ik luister altijd naar welke beleving en uitstraling mensen op zoek zijn. Mijn inlevingsvermogen en mijn hart voor mensen maken dat ik mijn klanten goed aanvoel.

Trouwens, ook voor dieren heb ik een zwak. Ik hou van Rodhesian Ridgebacks (leeuwenhonden) en mijn zestien jaar oude Jack Russell. Vandaar dat je af en toe zo’n lieve hond ziet opduiken op de interieurfoto’s die ik regelmatig plaats op sociale media.

 

 


 

 

"Worry less, enjoy more ... the process"

 

 

 

 Interieurs waarin geleefd mag worden


Wat is er nu gezelliger dan samen zijn met familie, vrienden en mensen die je graag hebt? Ik houd er alleszins van. Samen tafelen met vrienden of zelf koken bijvoorbeeld doe ik graag. Ook van buiten zijn word ik blij. Wandelen, de zilte zeelucht opsnuiven, genieten in de tuin, een potje padel…: ik ben er allemaal voor te vinden.

 

Creatief, praktisch en to the point: zo is ook mijn aanpak


In de loop der jaren heb ik als interieurexpert een bewezen structuur ontwikkeld. Mijn all-in-one stappenplan garandeert dat mijn klanten alle informatie krijgen die ze nodig hebben en dat we niets vergeten. Mijn checklist hier (LINK) is daar een voorproefje van.

Als het gaat om bouwen, verbouwen en de interieurwereld is vlug kunnen schakelen essentieel als er zich problemen voordoen. Daar ben ik heel sterk in. Ik denk vliegensvlug én oplossingsgericht. Het praktische met het esthetische uitwerken is me met de paplepel ingegoten waardoor alles meer op elkaar is afgestemd en we onaangename verrassingen voorkomen.
Mijn creatief inzicht gecombineerd met mijn organisatorisch en administratief talent zorgen voor resultaten waar mijn klanten blij mee zijn.


Mijn visitekaartje


Ik realiseer unieke all-in one concepten op vlak van interieurrenovatie en styling van bijzondere landhuizen, herenhuizen, voorname villaprojecten en sfeervolle residenties. Mijn opdrachtgevers – vaak ambitieuze mensen met een drukke carrière – schakelen mij in omdat ze volledig ontzorgd willen worden. Door met mij samen te werken besparen ze tijd en geld en ervaren ze ultiem woonplezier met een tijdloze en smaakvolle inrichting.

 

‘’Mijn man en ik zijn drukbezette advocaten met twee kleine kinderen. Toen we onze woning kochten, was ik zwanger. We startten de renovatie en de inrichting van de volledige woning. Onze schatting was om begin juli met de renovatie klaar te zijn (zonder enige reserve in te calculeren) en rond augustus uiterlijk klaar te zijn. Ik moest eind september bevallen.

Er was geen tijd te verliezen. Om tijd te winnen startten we drie maanden vóór de akte met het dossierbeheer. In die periode mochten we de woning zes keer betreden om de voorbereidingen te doen. Er waren enkele ruimtes die we volledig moesten renoveren. De andere delen hadden slechts opfrissingen nodig.


Toen we in de living de vloeren en de in gebetonneerde zetels wilden uitbreken, bleek dat er opstijgend vocht was. Het was midden mei. Vier dagen later zouden de pleisterwerken beginnen. Alles moest toch 4 tot 6 weken uitdrogen voordat de Bourgondische parketvloer erin kon komen. DRAMA! 

Gelukkig beet Anne-Marie zich erin vast. Drie dagen later al kwam een gespecialiseerde firma de muren behandelen. Daardoor had ons project maar drie weken vertraging i.p.v. twee tot drie maanden.

Ik heb immens veel respect, waardering en bewondering voor de tussenkomst van Anne-Marie. Door haar talent en vastberadenheid verliep alles weer vlot en professioneel.’’

Stefanie & Bernard

Mijn geheim voor succes


Dat ik voor de projecten voor mijn klanten zo snel op de bal kan spelen, komt door mijn all-in-one stappenplan met drie fasen.

Dat vormt de basis voor mijn aanpak van renovaties, totaalinrichtingen en binnenhuisinrichtingen.

 

In deze fase krijg je bij jou thuis een uitgebreid creatief en professioneel advies voor de schikking van de ruimtes, kleuren, stalen en materialen. Elke ruimte heeft zijn specifieke lichtinval, vormgeving, hoogte, breedte, kleuren… We stellen een moodboard samen die jouw unieke persoonlijke smaak tot uiting brengen. Hierbij leg ik zoveel mogelijk stalen in je woning zodat je de beste beslissing neemt.

We brainstormen over ideeën, bekijken stalen en doen eventueel opmetingen. Voor het persoonlijke advies in deze fase kom ik regelmatig bij je langs.

Dit is de fase van het overzicht en de uitwerking tot in de puntjes. Zo voorkomen we eventuele struikelblokken. Problemen worden snel opgelost zodat het project er zo weinig mogelijk hinder van ondervindt.

Door de goede connecties van Maison Interieur kom je met de juiste mensen en groothandels in contact zodat je meubelen en decoraties met goede prijs/kwaliteit verhouding krijgt. Zo bespaar je veel geld.

In deze fase krijg je de  offertes en vinden de werfbesprekingen plaats tussen Maison Interieur en de vaklui. Maison Interieur volgt voor jou de offertes op en regelt alles administratief.

Slaap op beide oren. Maison Interieur coördineert de volledige uitvoering van je project. Ook voor werfbezoeken hoef je zelf geen tijd vrij te maken. De orders, bestellingen, leveringen, mailverkeer en afrekeningen verlopen via Maison Interieur. Je blijft wel op de hoogte via samenkomsten, of regelmatige briefings. Zo loopt de verbouwing of renovatie op rolletjes.

Jij focust je ondertussen op wat voor jou belangrijk is zonder last van stress, details die kopzorgen geven… Het enige dat je moet doen is ontspannen genieten terwijl je woondroom uitkomt.

’Inge en Bart, twee jonge dertigers, waren gestart met inrichting van hun nieuwbouwwoning: vloerverwarming, het schilderen van de keuken en de hal… Dit moest tot in de kleinste details voorzien worden van decoratie.

Alleen bleken de leidingen en isolatie niet op orde.  Dat hadden zij niet voorzien. Alles viel duurder uit. Een flinke hap uit hun budget.

Ze moesten dus keuzes maken. Mijn all-in-one stappenplan heeft hen daarbij goed geholpen. Zo hebben we de belangrijkste meubelen uitgekozen (tafels, stoelen, een vierzitzetel, twee bergères, enkele kasten) en de gordijnen.

Anderhalf jaar later heb ik hen geholpen met de aankoop van de bijzetmeubelen, verlichting, en decoraties. Zo moesten ze niet leven met het mes op de keel. We pakten de draad later op.

Op die manier zaten ze niet opgescheept met goedkope meubelen waar ze later spijt van kregen. We hebben het slim aangepakt door te starten met meubelen via de ouders en groothandel om nadien volledig een interieur naar wens te realiseren.’’

  

Het all-in-one  stappenplan staat voor
 

  • Duidelijke afspraken zodat je vooraf voldoende geïnformeerd bent

  • Een efficiënte aanpak en opvolging zonder onderbreking van je dagelijkse routine. Je hakt zo snel knopen door.

  • Uitsluitend eigen stielmensen: jouw garantie voor een vlot en aangenaam verloop van de werken, een mooie professionele samenwerking en puike afwerking.

  • Alle afspraken, contacten en vragen verlopen enkel en alleen via mij – geen gedoe dus.

  • Een goede prijs-kwaliteitverhouding die past bij jouw smaak

  • Je renovatie of verbouwing kun je realiseren in één keer of gefaseerd laten aanpakken.
     

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan voor jouw uitgebalanceerd interieur op maat

Ik wil een totaalinrichting